SaaS-oplossingen

SaaS-oplossingen

SaaS staat voor Software as a Service. Een goed voorbeeld van een SaaS-product is Telebankieren. SaaS is handig, overal toegankelijk, werkt kostenbesparend, is eenvoudig uitbreidbaar en uiterst betaalbaar, kortom: SaaS is de nieuwe manier van werken.

De term ‘SaaS’ is tegenwoordig de door de industrie geprefereerde aanduiding voor wat voorheen applicatiehosting of ASP hosting werd genoemd. SaaS bestaat eigenlijk al heel lang. Een door een bedrijf ontwikkelde webapplicatie welke online beschikbaar is gesteld en waar gebruikers wereldwijd op kan worden ingelogd is ook een vorm van SaaS.

Wanneer we tegenwoordig echter spreken van SaaS-applicaties, wordt toch gerefereerd aan een complete Office Suite waar diverse gebruikers vanaf verschillende lokaties en middels aparte -eigen- netwerken tegelijkertijd op kunnen inloggen of samen aan een project kunnen werken. Gebruikers betalen doorgaans voor het gebruik van de software, niet voor het bezit er van. Hierdoor wordt direct geprofiteerd wanneer er nieuwe versies voorhanden zijn. Deze worden namelijk automatisch ter beschikking gesteld.

Recentelijk heeft Webcircuit voor de bouwwereld een veelgebruikte bouwapplicatie toegankelijk gemaakt vanaf elke werplek. Er gaan geen investeringskosten mee gepaard waardoor een flinke besparing op serverkosten, daarmee samenhangende software, backupapparatuur en onderhoudskosten wordt voorkomen. Het gebruik van softwarelicenties (mits ‘closed source’) wordt maandelijks verrekend en afgedragen aan de licentiegevers (zoals Microsoft). Werken op deze manier biedt vele voordelen.
De toegankelijkheid is groot en applicaties kunnen als het ware iedere maand worden aan- of uitgezet.
Een tijdelijke vakantiekracht? Een nieuwe gebruikersomgeving kan snel worden aangemaakt en aan uw organisatie worden toegevoegd. Hierdoor kan de vakantiekracht tegen een voor u vooraf bekende, vaste maandelijkse fee aan de slag.

Exchange hosting

Een onderdeel van een SaaS-omgeving is de beschikbaarheid van een centrale omgeving voor mail, agenda, notities en contacten. Webcircuit biedt SaaS Exchange, een Microsoft Exchange 2007-omgeving waar u middels web access, het programma Outlook, Mail op de Mac (OS X Snow Leopard) of de mobiele smartphone bij kunt, live!
U kunt aangeven wie er bij uw zakelijke e-mail, contacten en agenda mag, en wie niet. Zodoende wordt het plannen van afspraken en het reageren op e-mails voor u en uw collega’s een fluitje van een cent.

Mobiele werkplek

Voor mobiele werkers is een gedegen netwerk van belang. Webcircuit biedt een scala aan oplossingen waarbij de basis zo wordt opgezet dat er gemakkelijk diensten aan kunnen worden toegevoegd.
Bij een mobiele werkplek wordt doorgaans gedacht aan een notebook die overal mee naar toe gaat en waarmee bedrijfsmatig kan worden gewerkt op het netwerk. Dat kan natuurlijk zo zijn. Maar hoe denk u over een collega die met een willekeurige machine, waar ook ter wereld, inlogt op de bedrijfsapplicaties van de zaak. Beveiligd uiteraard.
Tegenwoordig werken we niet meer met 1 werkplek, maar met een mobiele werkplek. Waar u ook zit, altijd actuele informatie en uw eigen digitale omgeving bij de hand. Dat is mobiel, prettig, veilig en kostenbesparend. De ondergrond is SaaS en wij bieden het aan.

Een ander onderdeel van een mobiele werkplek kan zijn dat wij uw telefooncentrale migreren naar een online versie, waardoor er honderden extra functionaliteiten beschikbaar komen. Zo kunnen o.a. de mobiele telefoons* van uw medewerkers aan uw bedrijfscentrale worden gekoppeld, waardoor u intern -mobiel- gratis kunt bellen en uw (buitendienst)medewerkers met de mobiele telefoon bereikbaar zijn op het vaste nummer. Uitbellen gaat ook met het zelfde nummer, waar u ook zit. En de persoon die u spreekt denkt dat u gewoon op kantoor aawezig bent. Dat is nog eens mobiel werken.

* Momenteel mogelijk bij KPN-, Vodafone en T-Mobile netwerken.