Zakelijk SDSL

Zakelijk SDSL

Voor prijsinformatie aangaande de zakelijke ADSL- en SDSL-verbindingen wordt binnenkort een PDF-document aangeboden welke de veelvoud aan verbindingen zal tonen.

SDSL Zakelijk wordt geleverd inclusief de mogelijkheid voor het aanvragen van meerdere IP-adressen, waardoor lokale mail- en webserver oplossingen tot de mogelijkheden behoren. SDSL Zakelijk kan ook worden opgenomen in een IP-VPN (met en zonder Mpix) en voldoet hiermee dus aan alle (klein zakelijke) eisen van elke gemiddelde SMB-klant.

Webcircuit SDSL Zakelijk heeft daarnaast de volgende kenmerken:
• Landelijk dekkend netwerk
• Keuze uit diverse snelheden (tot 2,3 Mbps)
• IP door radius
• Meerdere IP-adressen
• Sla (A)lways
• Overboeking 1:1 tot 1:20
• Eenvoudig te koppelen met onze IP-VPN diensten
• Looptijd 24 maanden

SDSL Zakelijk wordt door KPN of BBned op ATM niveau aan ons afgeleverd, waardoor ethernet kan worden gekoppeld over SDSL. Hierdoor kunnen IP-VPN diensten op een nette manier eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld. Met de IP-VPN oplossing kan er geleverd worden met een combinatie van Leased Lines, SHDSL, ADSL, ADSL SMB, VPN Client en inbelverkeer.

De kwaliteit van een SDSL Zakelijk is erg hoog, maar afhankelijk van twee factoren. De lengte van de koperdraad tussen de KPN nummercentrale en het aansluitadres is van belang, maar ook de kwaliteit van de koperdraad is bepalend voor de kwaliteit van de DSL-verbinding.

SDSL maakt daarnaast gebruik van twee verschillende frequentiegebieden. Het verschil zit in de in maximale upstream van deze variant. Doordat maximaal 2,3 Megabit upstream haalbaar is, is naast het datasignaal geen spraak meer mogelijk. SDSL gebruikt dus de volledige frequentie van een koperdraad.

QoS (Quality of Service)?

QoS maakt het mogelijk om bedrijfskritische en niet-bedrijfskritische applicaties tegelijk over één netwerk te transporteren. QoS kan zowel op de routers worden geconfigureerd als in het ATM-netwerk. De QoS policy op de routers zorgt ervoor dat de bedrijfskritische applicaties bij een plotselinge zware belasting van uw netwerk voorrang krijgen boven de niet-bedrijfskritische applicaties. Daarnaast is er veelal een aparte klasse voor Real Time applicaties zoals Voice over IP en videoconferencing.
Ons DSL-netwerk is gebaseerd op ATM-techniek. Kenmerkend voor ATM is de grootte van een cel (53 bytes). Cellen zijn de ATM-pakketten die over het netwerk worden verstuurd. Door deze vaste grootte kunnen er garanties in het netwerk worden gegeven. Deze garanties, ook wel contracten, zijn onderverdeeld in 2 variabelen: de QoS parameters (Quality of Service) en de traffic parameters.

Bij Webcircuit SDSL Zakelijk bestaat er een keuze uit de volgende ATM QoS niveaus, UBR+ en VBR-rt.
• UBR+ Unspecified Bit Rate: er wordt afgesproken wat de PCR en de SCR is.
Heeft een best-effort karakter, beschikbare overboeking 1:1, 1:4, 1:10, 1:20.

• VBR-NRT Variable Bit Rate – Not RealTime: er wordt afgesproken wat de PCR, MBS en de SCR is.
Tevens is er een garantie op de CLR QoS-parameter. Beschikbare overbookingen zijn: 1:1, 1:4, 1:10, 1:20.

• VBR-RT Variable Bit Rate – RealTime: er wordt afgesproken wat de PCR, MBS en de SCR is.
Tevens zijn er garanties op de CLR en CDV QoS-parameters. Beschikbare overbookingen zijn: 1:1, 1:4, 1:10, 1:20.
Uitsluitend via KPN; beschikbare overboeking 1:1

• CBR Constant Bit Rate: de PCR wordt 100% gegarandeerd. Tevens zijn er garanties op de CDV en CLR QoS-parameters.
Uitsluitend via BBned; beschikbare overbooking is 1:1PCR (Peak Cell Rate) Grootste hoeveelheid cellen die in een bepaalde tijdseenheid aangeboden kan worden.
SCR (Sustainable Cell Rate) Gemiddelde hoeveelheid cellen die in een bepaalde tijdseenheid aangeboden wordt (ge- lijk aan de overbooking op een lijn (overbooking * PCR)).
MBS (Maximum Burst Size) Maximale hoeveelheid cellen die in een bepaalde tijdseenheid aangeboden wordt (zonder deze in de wachtrij te plaatsen).

Contractsduur

De initiële contractsuur bedraagt 24 maanden. Bij een verhuizing naar een andere locatie zal het contract opnieuw met 24 maanden verlengd worden. De reeds verstreken duur van het contract zal hierbij niet overgenomen worden.

Levertijden

De levertijd van een SDSL-verbinding is onder meer afhankelijk van de ter beschikkingstelling van de Local Loop door de KPN. Elke vertraging in de levering van de DSL-verbinding die voortkomt uit de vertraagde ter beschikking stelling door de KPN van de Local Loop valt niet onder de verantwoordelijkheid van Webcircuit. SDSL-verbindingen hebben een levertijd van ongeveer 25 werkdagen.

Pinnen over IP (PoIP)

PoIP staat voor Pinnen over IP; het kunnen uitvoeren van PIN transacties over de IP verbinding. Dit is de moderne vervanging van de PIN transacties over de reguliere telefoonlijn. Webcircuit Pinnen over IP biedt een professionele verbinding met de mogelijkheid om veilig en goedkoop van de PIN-dienst gebruik te maken.

Pinnen over IP