Webhosting

Webhosting

Wanneer u uw organisatie op een professionele manier wilt presenteren op het World Wide Web bent u bij Webcircuit aan het juiste adres. Onze omgevingen zijn primair ingericht voor zakelijke gebruikers. Bij zakelijke gebruikers draait het om beschikbaarheid en prestaties. Uw site moet bereikbaar zijn en moet verzoeken snel kunnen afhandelen. U bent daar alleen zeker van als alle onderdelen van het proces goed functioneren: de keten is net zo sterk als de zwakste schakel. Daarom hanteren wij voor alle aspecten van webhosting hetzelfde hoge kwaliteitsniveau.
Met webhosting profiteert u tegen minimale investeringskosten van de faciliteiten van onze geavanceerde datacenters. U bespaart op kosten als een eigen Internet server, softwareaanschaf -en onderhoud alsmede een vaste, supersnelle internet verbinding. U huurt als het ware ruimte op onze optimaal functionerende webservers. Webcircuit draagt zorg voor de techniek achter uw website, zodat u zich kunt richten op de inhoud en het design ervan. Webcircuit kan alle mogelijke vormen van (shared) webhosting voor u verzorgen. Concreet onderscheiden we de volgende vormen:
• Shared Unix hosting webruimte op Webcircuit load balanced Linux servers met o.a. Apache, PHP en MySQL-functionaliteit
• Shared Windows hosting webruimte op Webcircuit load balanced Windows 2003 servers met IIS en ASP.Net

Webcircuit webhosting

Met Webcircuit webhosting kunnen wij een degelijke oplossing bieden aan het zakelijk segment, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Webcircuit webhosting heeft de volgende kenmerken:
• Linux of Windows
• Bereikbaar onder eigen domeinnaam
• Eigen scripting
• MySQL / MS SQL
• Frontpage extensies
• Actuele statistieken mogelijk
• Secure Server (SSL)
• Audio / Video

Wat is precies webhosting?

Webhosting is een dienst waarbij u ruimte op een harddisk van een Webcircuit webserver ter beschikking krijgt waar u uw website op kunt zetten en e-mail op kunt laten binnenkomen. Er kunnen dan bestanden naar de server verplaatst worden die u vanaf het web kan benaderen.
U krijgt de mogelijkheid om verschillende programmeertalen als PHP, CGI, ASP te gebruiken. U kunt ook gebruik maken van databases. Welke databases beschikbaar zijn hangt van het type hosting af. Er is een onderscheid tussen Linux en Windows hosting.

Hoe werkt de webhosting?

Normaal gesproken wordt door middel van een (secure) FTP-programma de webruimte benaderd. Een webdesigner weet hier alles vanaf. Op de webruimte kunnen dan de bestanden worden geplaatst voor uw website of bestanden die u via het web wilt kunnen benaderen.

Wat is de kwaliteit van de webhosting?

Webcircuit maakt gebruik van hoogwaardige apparatuur en daardoor is de kwaliteit van het webhosting platform uitmuntend. De kwaliteit wordt gewaarborgd door middel van de actieve monitoring tools.

Wat is een SLA?

Een Service Level Agreement is een contract over het te leveren niveau en type service. Vervolgens wordt bijgehouden of de klant ook daadwerkelijk krijgt waar hij voor betaalt. Een SLA wordt o.a. opgesteld voor een organisatie die een deel van de automatisering wil uitbesteden aan een leverancier. Webcircuit levert bij webhosting een SLA B(est effort).

Dedicated & Virtual dedicated servers

De belasting van een dedicated server is per bedrijf gemiddeld zo’n 5%.
Door het inrichten van een dergelijke server met o.a. 2 of meerdere processoren, een cluster van RAID10 -fouttolerante- harde schijven en redundante power feeds wordt een platform gecreëerd voor dynamische gedeelten waardoor de virtual dedicated servers beschikbaar komen.
Servercapaciteit wordt hiermee over meerdere virtuele servers verdeeld, ieder bedrijf heeft afzonderlijke, beveiligde toegang tot zijn (hosting)omgeving en dit levert direct een economisch alsmede een ecologisch voordeel op (minder servers = minder stroomgebruik).

Wilt u als bedrijf toch een (hele) dedicated server afnemen, dan kan dat altijd. Webcircuit verzorgt ook dedicated servers. Daar dedicated eigenlijk bedoeld zijn voor een zware belasting (60% of meer continue CPU gebruik) en heavy traffic, leveren wij deze diensten vooralsnog enkel op maat, na een duidelijk gesprek.
Webcircuit heeft Linux dedicated servers voorgeïnstalleerd welke ‘klaar staan’ voor direct gebruik. Bij vragen hierover neemt u contact op met onze helpdesk.

Exchange hosting

Voor de SaaS-dienst Exchange hostin, verwijzen we u naar de speciaal daarvoor bestemde pagina’s.