ADSL / SDSL

ADSL / SDSL

Verschillende ADSL-diensten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een DSL-dienst. Zo zijn er de goedkopere telewerkverbindingen, waarbij de kwaliteit hoog is, maar wellicht zakelijke mogelijkheden ontbreken. Voor die extra functionaliteiten zijn er dan de SMB-, zakelijke ADSL- en SDSL-verbindingen.
Voor thuiswerk of een particuliere verbinding is de ADSL Telewerkverbinding uitermate geschikt.

ADSL modem

Waarom ADSL?

Naast het grote voordeel van een permanente verbinding, is het gebruik van één of meerdere vasts IP-adressen, de kwalitatieve onderliggende diensten en hardware, de overboekingswaarde alsmede de lage prijs eigenlijk de belangrijkste redenen. Daarnaast bieden wij extra diensten aan op deze verbindingen zoals SLA en Pin over IP (zie verderop).

Een Service Level Agreement is een contract over het te leveren niveau en type service. T.b.v. een Telewerker verbinding wordt een SLA N(ext business day) of een SLA B(est effort) afgesloten.
Webcircuit biedt op alle verbindingen standaard een SLA B(est effort).
Deze is naar wens uit te breiden met een hogere SLA, bijvoorbeeld de SLA N(ext Business day), en voor alleen zakelijke verbindingen een SLA A(lways).
Op hedendaagse particuliere verbindingen zit eigenlijk altijd een SLA B. Bij Webcircuit kan de klant uiteindelijk zelf kiezen of deze een hogere SLA wenst of genoegen neemt met de standaard versie.

Contractsduur

De initiële contractsduur bedraagt bij xDSL-verbindingen altijd 12 maanden, met een opzegtermijn van 2 maanden. Abonnementen zijn daarna per maand opzegbaar en dat kan bij ons gewoon middels e-mail worden doorgegeven.
Bij een verhuizing (naar een andere locatie) zal het contract opnieuw met 12 maanden verlengd worden. De reeds verstreken duur van het contract zal hierbij niet overgenomen kunnen worden. Dit heeft van doen met de onderliggende carriers die ook jaarlijks de kosten doorberekenen.

Levertijden

De levertijden variëren per product.
Zo is een ADSL Telewerker verbinding onder meer afhankelijk van de ter beschikkingstelling van de Local Loop door de KPN. Elke vertraging in de levering van de DSL-verbinding die voortkomt uit de vertraagde ter beschikking stelling door de KPN van de Local Loop valt niet onder de verantwoordelijkheid van Webcircuit.
ADSL Telewerker- en SMB-verbindingen hebben een gemiddelde levertijd van 10-15 werkdagen.
Zakelijke ADSL- en SDSL-verbindingen hebben een gemiddelde levertijd van 25 werkdagen.

Service: Pinnen over IP (PoIP)

PoIP staat voor Pinnen over IP; het kunnen uitvoeren van PIN transacties over de IP verbinding. Dit is de moderne vervanging van de PIN transacties over de reguliere telefoonlijn. Webcircuit Pinnen over IP biedt een professionele verbinding met de mogelijkheid om veilig en goedkoop van de PIN-dienst gebruik te maken.

Pinnen over IP

Wat zijn de voordelen van PoIP?
PoIP is kostenbesparend, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een DSL verbinding. Er hoeft geen gebruik meer gemaakt te worden van de traditionele telefoonlijn. Bij PIN-transacties over een traditionele telefoonlijn komen de kosten zoals: startkosten van een sessie, plus de verbindingstijd dat de lijn ‘open’ moet staan, erbij. Als dit via een DSL-verbinding gebeurt, zijn deze kosten niet meer aan de orde. Tevens kunnen meerdere terminals gebruik maken van dezelfde verbinding waardoor de besparing nog groter uitvalt.